Választható befektetési portfóliók

Válassz Hozzád illő befektetési portfóliót!

Nyugdíjszámlád vagyonának gyarapodását nagyban befolyásolja, milyen befektetési portfólióba teszed a pénzed. Pénztárunknál - a nyugdíjpénztári piacon egyedülálló módon - három portfólió esetében is céldátumot határoztunk meg. Így a portfólió kiválasztásánál  figyelembe veheted, hogy az adott céldátum mennyire esik közel a tervezett nyugdíjba vonulás időpontjához.  

A nyugdíjszámlán megtermelt és jóváírt hozamot nem terheli kamatadó-fizetési kötelezettség! 

Mi is az a portfólió?
Miért fontos, hogy milyen portfólióban van a pénzed?
Mi az a céldátum portfólió?
Melyik portfóliót válasszam, hogy válthatok?
Befektetési portfóliók a PRÉMIUMnál
Irány - 2045 

magas kockázatú
cél-dátum portfólió

az 1980 után született tagoknak javasolt

A kockázat folyamatosan csökken a 2045-ig tartó futamidő végéig, majd  beolvad az alacsony kockázatú Klasszikus portfólióba.
Irány - 2035

magas kockázatú
cél-dátum portfólió

az 1970 és 1980 között született tagoknak javasolt

A kockázat folyamatosan csökken a 2035-ig tartó futamidő végéig, majd beolvad az alacsony kockázatú Klasszikus portfólióba.
Irány - 2025 

közepes kockázatú
cél-dátum portfólió

az 1960 és 1970 között született tagoknak javasolt

A kockázat folyamatosan csökken a 2025-ig tartó futamidő végéig, majd beolvad az alacsony kockázatú Klasszikus portfólióba.
Klasszikus portfólió

alacsony kockázatú

a nyugdíjas évekhez közel járó tagoknak javasolt

stabil alacsony kockázati szintet irányoz elő
Az Ügyfélportál főoldalán található ábrán, és az Adataim menüpontban láthatod, hogy mely portfólióban kezeljük megtakarításod. 

Kapcsolódó dokumentumok:
Elolvashatod a Vagyonkezelők nyilatkozatait a befektetések fenntarthatóságáról amelyet az SFDR rendelet alapján állítottak össze

A pénzügyi szolgáltatási ágazatban a fenntarthatósággal kapcsolatos közzétételekről szóló Európai Parlament és Tanács 2019/2088 rendelete alapján a Pénztár nyilatkozik, hogy a befektetési döntéseknek a fenntarthatósági tényezőkre gyakorolt káros hatásait olyan módon és azon időponttól veszi figyelembe, ahogy és amikor a Pénztár vagyonának kezelésével megbízott és a rendelettel érintett szolgáltató az erre vonatkozó nyilatkozatát közzéteszi.

Az SFDR célja:

 • a pénzügyi piaci szereplők és a pénzügyi tanácsadók által a fenntarthatósági kockázatoknak a folyamataikba való integrálása;
 • e folyamataik során a fenntarthatóság szempontjából káros hatások figyelembevétele,
 • valamint a pénzügyi termékek fenntarthatósági jellemzőivel kapcsolatban az átláthatóság növelése.

  A Pénztár saját vagyonkezelésében álló vagyonelemekre vonatkozó befektetései döntései során nem veszi figyelembe fenntarthatósági tényezőkre gyakorolt káros hatásait, tekintettel a saját kezelésű vagyon elemek speciális voltára (pl. tagi kölcsön) és annak a kezelt vagyonhoz mért alacsony mértékére. Amennyiben a Pénztár saját vagyonkezelése az üzleti év fordulónapján meghaladja a Pénztár fedezeti tartalékának 10%-át, úgy a Pénztár ezen vagyonelemekre vonatkozó befektetési döntései vonatkozásában a fenti rendelet szerinti, a fenntarthatósági tényezőkre gyakorolt káros hatások figyelembevételére vonatkozó nyilatkozatát a Befektetési Politikában foglaltan teszi meg.

  A vagyonkezeléssel megbízott szolgáltatók nyilatkozatainak az elérhetősége a következő:

  Dialóg Alapkezelő Zrt.
  A Dialóg Alapkezelő fenntarthatósággal kapcsolatos közzététele elérhető a Diófa Alapkezelő fenntarthatósággal kapcsolatos közzététele elérhető a https://www.dialoginvestment.hu/hu/alapkezelo-dokumentumai linken az „Alapkezelő nyilatkozata SFDR szabályok kapcsán a kezelt nyugdíjpénztári portfoliók és a befektetési alapok ESG kockázatáról” címszó alatt.

  Diófa Alapkezelő Zrt.
  A Diófa Alapkezelő fenntarthatósággal kapcsolatos közzététel és politikájának nyilvános kivonata elérhető a https://www.diofaalapkezelo.hu/#!/kozzetetelek/letoltesek/alapkezelo_dokumentumai linken a Szabályzatok között."