Választható befektetési portfóliók

Válassz Hozzád illő befektetési portfóliót!

Nyugdíjszámlád vagyonának gyarapodását nagyban befolyásolja, milyen befektetési portfólióba teszed a pénzed. Pénztárunknál - a nyugdíjpénztári piacon egyedülálló módon - három portfólió esetében is céldátumot határoztunk meg. Így a portfólió kiválasztásánál  figyelembe veheted, hogy az adott céldátum mennyire esik közel a tervezett nyugdíjba vonulás időpontjához.  

A nyugdíjszámlán megtermelt és jóváírt hozamot nem terheli kamatadó-fizetési kötelezettség! 

Mi is az a portfólió?
Miért fontos, hogy milyen portfólióban van a pénzed?
Mi az a céldátum portfólió?
Melyik portfóliót válasszam, hogy válthatok?
Befektetési portfóliók a PRÉMIUMnál

Irány - 2055+ Új cél-dátum portfóliók  indítása:

2022. októberétől 03.


az 1990 után született tagoknak javasolt

A portfólió kockázati besorolása a portfólió indulásakor magas szintű , 2045-től közepes kockázati szintűnek, míg 2050-től kezdődően alacsony kockázatúnak minősül.

A kockázat folyamatosan csökken a 2055-ig tartó futamidő végéig, majd beolvad az alacsony kockázatú Klasszikus portfólióba.

Irány - 2045 

cél-dátum portfólió

az 1980 után született tagoknak javasolt

A portfólió kockázati besorolása a portfólió indulásakor magas szintű volt, 2035-től közepes kockázati szintűnek, míg 2040-től kezdődően alacsony kockázatúnak minősül.

A kockázat folyamatosan csökken a 2045-ig tartó futamidő végéig, majd  beolvad az alacsony kockázatú Klasszikus portfólióba.

Irány - 2035

cél-dátum portfólió

az 1970 és 1980 között született tagoknak javasolt

A portfólió kockázati besorolása a portfólió indulásakor magas szintű volt, 2025-től közepes kockázati szintűnek, míg 2030-tól kezdődően alacsony kockázatúnak minősül.

A kockázat folyamatosan csökken a 2035-ig tartó futamidő végéig, majd beolvad az alacsony kockázatú Klasszikus portfólióba.

Irány - 2025

cél-dátum portfólió 

az 1960 és 1970 között született tagoknak javasolt

A portfólió kockázati besorolása a portfólió indulásakor közepes szintű volt, 2020-tól kezdődően alacsony kockázatúnak minősül.

A kockázat folyamatosan csökken a 2025-ig tartó futamidő végéig, majd beolvad az alacsony kockázatú Klasszikus portfólióba.
Klasszikus portfólió

alacsony kockázatú

a nyugdíjas évekhez közel járó tagoknak javasolt

stabil alacsony kockázati szintet irányoz elő

Az Ügyfélportál főoldalán található ábrán, és az Adataim menüpontban láthatod, hogy mely portfólióban kezeljük megtakarításod, és ha váltani szeretnél a portfóliók között könnyedén elintézheted. 

Kapcsolódó dokumentumok:

Ide kattintva elolvashatod a Vagyonkezelők nyilatkozatait a befektetések fenntarthatóságáról amelyet az SFDR rendelet alapján állítottak össze

A pénzügyi szolgáltatási ágazatban a fenntarthatósággal kapcsolatos közzétételekről szóló Európai Parlament és Tanács 2019/2088 rendelete alapján a Pénztár nyilatkozik, hogy a befektetési döntéseknek a fenntarthatósági tényezőkre gyakorolt káros hatásait olyan módon és azon időponttól veszi figyelembe, ahogy és amikor a Pénztár vagyonának kezelésével megbízott és a rendelettel érintett szolgáltató az erre vonatkozó nyilatkozatát közzéteszi.

Az SFDR célja:

 • a pénzügyi piaci szereplők és a pénzügyi tanácsadók által a fenntarthatósági kockázatoknak a folyamataikba való integrálása;
 • e folyamataik során a fenntarthatóság szempontjából káros hatások figyelembevétele,
 • valamint a pénzügyi termékek fenntarthatósági jellemzőivel kapcsolatban az átláthatóság növelése.

  A Pénztár saját vagyonkezelésében álló vagyonelemekre vonatkozó befektetései döntései során nem veszi figyelembe fenntarthatósági tényezőkre gyakorolt káros hatásait, tekintettel a saját kezelésű vagyon elemek speciális voltára (pl. tagi kölcsön) és annak a kezelt vagyonhoz mért alacsony mértékére. Amennyiben a Pénztár saját vagyonkezelése az üzleti év fordulónapján meghaladja a Pénztár fedezeti tartalékának 10%-át, úgy a Pénztár ezen vagyonelemekre vonatkozó befektetési döntései vonatkozásában a fenti rendelet szerinti, a fenntarthatósági tényezőkre gyakorolt káros hatások figyelembevételére vonatkozó nyilatkozatát a Befektetési Politikában foglaltan teszi meg.

  A vagyonkezeléssel megbízott szolgáltatók nyilatkozatainak az elérhetősége a következő:

  APELSO Alapkezelő Zrt (korábbi nevén: Dialóg Alapkezelő Zrt.)
  A Dialóg Alapkezelő fenntarthatósággal kapcsolatos közzététele elérhető a Diófa Alapkezelő fenntarthatósággal kapcsolatos közzététele elérhető a https://www.dialoginvestment.hu/hu/alapkezelo-dokumentumai linken az „Alapkezelő nyilatkozata SFDR szabályok kapcsán a kezelt nyugdíjpénztári portfoliók és a befektetési alapok ESG kockázatáról” címszó alatt.

  Gránit Alapkezelő Zrt. (korábbi nevén: Diófa Alapkezelő Zrt.)

  A Diófa Alapkezelő fenntarthatósággal kapcsolatos közzététel és politikájának nyilvános kivonata elérhető a https://www.diofaalapkezelo.hu/#!/kozzetetelek/letoltesek/alapkezelo_dokumentumai linken a Szabályzatok között."
kép