A 20% adókedvezmény Neked is jár!

Mit szólnál, ha megtakarított forintjaidhoz kapnál 20%-ot? 

A munkában töltött aktív évek életszínvonala fenntartását lehetővé tevő nyugdíjcélú öngondoskodást az állam támogatja, ezért minden befizetett forint után 20% adókedvezményre válsz jogosulttá, melynek max. összege évi 150 ezer Ft, az adóévben levont szja előleg erejéig. Élj minden egyes forinttal, ami jár Neked!

A nyugdíjadra félretett pénzed az általad választott portfólióban befektetjük, ráadásul az önkéntes nyugdíjpénztári megtakarítás hozama kamatadó mentes!

A munkáltatói befizetések után is élhetsz az adókedvezménnyel!

Munkáltatói hozzájárulás után
Támogatás után

Az adókedvezmény visszaigénylése 

A NAV immár évek óta elkészíti a magánszemélyek adóbevallás tervezetét, melyet az érintett a megadott határidőig javíthat vagy kiegészíthet. Fontos, hogy az adókedvezményről rendelkezned kell éves adóbevallásodban! 

A PRÉMIUM Önkéntes Nyugdíjpénztár adószáma: 18077744-1-41

ha van Ügyfélkapud
A NAV minden évben elkészíti az adóbevallás tervezetedet, melyet az eSZJA oldalon tekinthetsz meg.

Fontos, hogy a pénztár által január 31-én megküldött igazolás alapján az adókedvezmény visszaigényléséről az adóbevallásodban kell rendelkezned!

Okos döntés ha a visszatérítést a nyugdíjszámlára kéred, hiszen így az jelentősen növeli félrerakott pénzed. 
kép
ha szeretnél Ügyfélkaput
A NAV ügyfélszolgálatain, illetve a kormányhivatalokban elvégezheted a regisztrációt.
kép
ha nem nyitsz Ügyfélkaput
A NAV 1819-es telefonszámán, valamint postán, elektronikusan és SMS-ben is kérheted, hogy a NAV postai úton megküldje szja bevallásod tervezetét.
kép

Az adóbevallásodban tett rendelkezés alapján az adókedvezmény összegét a NAV 30 napon belül visszautalja nyugdíjszámládra, mely gyarapítja egyenleged. Az adókedvezmény visszatérítés formájában illet meg, amit a NAV jóváírásként az általad választott önkéntes pénztárba utal.

A visszatérítésre csak egy önkéntes pénztári számla jelölhető meg, és csak olyan, amelyre befizetés érkezett!