Rendszeres megtakarítás fizetés

Nyugdíjszámládra fizetendő megtakarítás

Ahhoz, hogy nyugdíjas éveidben is fenntarthasd megszokott életszínvonalad, fontos, hogy megtakarításod rendszeresen gyarapítsd. Ennek megfelelően az Alapszabályban meghatározott nyugdíjszámádra fizetendő minimum havi megtakarítás összege 11 ezer Ft.

Ha a javasolt befizetéssel elmaradásban lennél, azt a negyedév végéig pótolhatod.

kép
Elmaradt befizetések pótlása

A Pénztár az Alapszabály szerint havi 11 000 Ft összegben várja befizetésed (tagdíjat), azonban negyedéven belül a tagdíjfizetés rugalmasan teljesíthető és akár nagyobb összegű befizetéssel is élhetsz. A Pénztár a befizetések teljesülését negyedévente vizsgálja és az Ügyfélportálon felhívja figyelmed ha esetleg a befizetést szükséges pótolni.

Amennyiben a minimum befizetést nem teljesítetted és azt a negyedév végéig sem pótoltad, a Pénztár az Öpt. 14. § (3) bekezdése értelmében jogosult a tagdíj-nemfizetés kezdő időpontjától a nyugdíjszámlád befektetéséből származó hozamát az egységes tagdíjnak a működési és likviditási alapra jutó részével, de legfeljebb a hozam összegével csökkenteni, és azt a működési, illetve a likviditási alap javára jóváírni.


kép