A szolgáltatás előnyei

20% adókedvezmény

Minden egyénileg befizetett forintja után 20% adókedvezménnyel élhet, így könnyedén gyarapíthatja nyugdíjcélú megtakarítását. A maximálisan igénybe vehető adókedvezmény összege évi 150 ezer Ft, az adóévben levont szja-előleg erejéig.

20% adókedvezmény

Választható portfóliók

A befizetései mellett vagyongyarapodása függ a 20% adókedvezmény kihasználásától és portfóliója hozamától. Nálunk négy portfólió közül választhatja azt, ami élethelyzetéhez, hozamelvárásához és kockázatvállalási elképzeléseihez leginkább illeszkedik.

Választható portfóliók


Rugalmasság, örökölhetőség, kényelem

A 20% adókedvezmény mellett számos tagsági előnnyel élhet, ilyen a kamatadómentesség , az örökölhetőség, illetve az is, hogy befizetése nagysága élethelyzetétől függően rugalmasan változtatható. Tetszése szerint fizethet be többet vagy kevesebbet, havonta vagy akár negyedévente. Emellett törekszünk arra, szolgáltatásainkat a lehető legkevesebb ügyintézéssel vehessék igénybe tagjaink.

Tagsági előnyök

Felhasználás

Nyugdíjszolgáltatás

Pénztártagjaink - függetlenül a várakozási idő hosszától - nyugdíjszolgáltatást vehetnek igénybe, ha elérik a nyugdíjkorhatárt. Tagjaink ekkor tetszésük szerint választhatnak egyösszegű kifizetést, járadékszolgáltatást vagy ezek kombinációját is. 

 

Nyugdíjszolgáltatások


Várakozási idős kifizetés

Az önkéntes pénztári rendszerben létrejött tagsági jogviszony kezdetétől számított 10 év (várakozási idő) letelte után hozzáférhet megtakarításához, attól függetlenül, hogy még nem érte el a nyugdíjkorhatárt. A 10 éves várakozási idő letelte után pedig tagi lekötést kérhet a pénztártag, azaz banki hitel felvételekor felajánlhatja egyéni nyugdíjszámlája egyenlegének akár 50%-át hitelfedezetként. 

Segítség átmeneti anyagi nehézségre

Pénzügyi nehézségei esetére egyéni nyugdíjszámlája egyenlegének terhére tagi kölcsönt és tagi lekötést vehet igénybe. A tagi kölcsön a tagság harmadik évétől a számlaegyenleg 30%-a erejéig igényelhető. 10 éves várakozási idő letelte után pedig tagi lekötést kérhet a pénztártag, azaz banki hitel felvétele esetén felajánlhatja egyéni nyugdíjszámlája egyenlegének maximum 50%-át a hitel fedezeteként.