Danubius tagok tájékoztatása

2020. július 1-től a Danubius beolvadt a PRÉMIUMBA!

A pénztárak Küldöttközgyűléseinek 2020. június 5-én és 8-án meghozott döntése értelmében, valamint a két pénztár Küldöttközgyűlésének a beolvadásról szóló 2020. június 29-ei végleges döntése alapján a Danubius Nyugdíjpénztár beolvadt a PRÉMIUM Önkéntes Nyugdíjpénztárba. A Danubius pénztártagok tagsága 2020. július 1-jét követően automatikusan a PRÉMIUM-nál folytatódik, megtakarításuk átkerült a PRÉMIUM önkéntes nyugdíjszámlájukra.


Tagi azonosító

A volt Danubius tagok tagi azonosítója megváltozik, melyről postán küldünk tájékoztatást.


Danubius tagok teendői

Kísérje figyelemmel híreinket! A változásokról pénztár használatáról, esetleges teendőkről, újdonságainkról elektronikus hírlevélben, illetve honlapunkon adunk majd részletes tájékoztatást.

Nagyon fontos, hogy elérjük! Kérjük, email címét és telefonszámát az Ügyfélportálon mindenképpen adja meg!


Befizetés a PRÉMIUM önkéntes nyugdíjszámlájára

Ahhoz, hogy a tagok nyugdíjas éveikben is fenntarthassák megszokott életszínvonalukat, fontos, hogy megtakarításukat rendszeresen gyarapítsák. Ennek megfelelően a PRÉMIUM Alapszabályában meghatározott 2020. évi minimum havi tagdíj összege 10 ezer Ft, ennek a befizetése javasolt havonta.


Egyenleg ellenőrzés

Egyenlegellenőrzésre a PRÉMIUM internetes Ügyfélportálján is lehetősége lesz, amelyet néhány perces regisztráció után használhatnak. Az Ügyfélportálon ellenőrizheti az általános forgalmi adatokat, módosíthatja elérhetőségeit és ellenőrizheti igénybe vehető adókedvezménye összegét is.


Befizetései után adókedvezménnyel élhet!


Önkéntes nyugdíjszámlájára beérkező befizetései után 20% adókedvezményt vehet igénybe évi 150 ezer Ft-ig, az adóévben levont szja-előleg erejéig!

További tagsági előnyök

Kamatadó-mentesség
Önkéntes nyugdíjpénztári
megtakarításának hozama
kamatadómentes.
Örökölhetőség
Megtakarítása örökölhető. Lehetősége van haláleseti kedvezményezettet jelölni, amit
bármikor módosíthat.
Céldátumú portfóliók
Nyugdíjba vonulása időpontjának megfelelő céldátumú portfóliót is választhat.

Portfóliók

Választhat élethelyzetéhez, hozamelvárásához és kockázatvállalási elképzeléseihez illeszkedő portfóliót!
  • NYUGODT JÖVŐ (klasszikus portfólió) – alacsony kockázati besorolású: Egyenletes mértékű, nagy ingadozásoktól mentes befektetés azoknak, akik néhány éven belül nyugdíjba mennek.
  • IRÁNY – 2025 (céldátum portfólió) – közepes kockázati besorolású: Közepesen hosszú megtakarítási idő előtt álló pénztártagjainknak ajánljuk, azoknak, akik 2025-ben vagy később tervezik a nyugdíjba vonulást.
  • IRÁNY – 2035 (céldátum portfólió) – magas kockázati besorolású: Azoknak ajánljuk, akik 2035-ben vagy azután fognak nyugdíjba menni, illetve elfogadják a magasabb kockázatot a várható magasabb hozam reményében.
  • IRÁNY – 2045 (céldátum portfólió) – magas kockázati besorolású: Azoknak ajánljuk, akik életpályájuk elején vannak, illetve elfogadják a magasabb kockázatot (azaz az esetleges rövidtávú veszteségeket) a közép- és hosszútávon várható magasabb hozam reményében.


A beolvadással a tagok megtakarítása a közepes kockázati besorolású IRÁNY – 2025 portfólióba került át.


Portfólióváltás esetén kérjük, töltse ki a Portfólióválasztási adatlapot és küldje el postán (1399 Budapest, Pf. 659) vagy email-ben szkennelve. A portfólióváltás költsége a nyugdíjszámla-egyenlegének 1 ezreléke, maximum 2 ezer Ft, amely számlaegyenlegéből kerül levonásra, azonban a Danubius tagok számára 2020. szeptember 30-ig a PRÉMIUM díjmentesen biztosítja a portfólióváltás lehetőségét.


Kérdés esetén keresse pénztárunkat!

A beolvadással a DANUBIUS Nyugdíjpénztár (email, telefon) elérhetőségei megszűntek, ezért kérjük, hogy a PRÉMIUM ügyfélszolgálatát keresse a kapcsolat@premiumpenztarak.hu email címen, a +36 1 999 9696-os telefonszámon vagy látogasson el a premiumpenztarak.hu oldalra.
BANKKÁRTYÁS BEFIZETÉS ÜGYINTÉZÉS